Bodø

Bodø

Bodø

6 augustus 2019

Na aankomst in Bodø hebben we afscheid genomen van de gasten, de stores weer aangevuld, gasolie en water gebunkerd en de nieuwe gasten verwelkomd. Vanochtend was het weer tijd om te vertrekken. Het doel van deze reis is Tromsø, in een rechte lijn 185nM verderop. Maar aangezien we wel negen dagen de tijd hebben daar te komen, hebben we alle tijd om de Lofoten, Vesterålen, Senja en de rest van deze prachtige omgeving tot ons te laten komen.

Alleen die wind wil maar niet meewerken. Voor de komende week wordt er weer voornamelijk wind verwacht uit een noordelijke richting. Daarom hebben we ons eerste doel gekozen west van Bodø: Værøy.

Na het veiligheidspraatje hebben we de lijnen losgegooid en hebben we de eerste mijlen, zonder wind, op de motor afgelegd. Onderweg kregen de gasten uitleg over de verschillende zeilen en touwen. Gelukkig begon aan het begin van de middag de wind een beetje wakker te worden en konden we de zeilen hijsen.

Nu zeilen we met een lichte wind redelijk de goede kant op (natuurlijk is de wind iets gekrompen, waardoor we het precies niet meer halen..). De arctische zon doet haar best voor een aangename temperatuur te zorgen en we genieten van deze eerste dag op het water. Morgenochtend gaan we lekker wandelen op Værøy en als iedereen weer aan boord is vertrekken we naar….. Dat gaan we morgen wel bedenken 😉