Nusfjord

Nusfjord

Nusfjord

9 augustus 2019

Omdat de wind maar uit het noordoosten blijft komen moeten we maar andere leuke dingen bedenken dan zeilen. Daarom zijn we na Værøy naar de westkant van de Lofoten gevaren, naar de baai van Kvalvika. Hier is een mooi wit strand, wat in de boeken staat beschreven als een zeer romantische plek om de zonsondergang te bekijken. Voor de mensen die daar gisteren op het strand zaten hebben wij het beeld nog mooier gemaakt met uitzicht op de Oosterschelde. Zelf hebben we natuurlijk ook genoten van de zonsondergang.

Vanochtend zijn we weer vertrokken en weer naar ‘binnen’ gegaan om een kijkje te nemen bij Nusfjord. Dat is een traditioneel Noors vissersdorp, met originele architectuur, etc. Leuk om even het fjord binnen te varen en de huisjes te bekijken, maar daarna snel weer verder.

Het doel van de dag was Henningsvaer. Ook een oud vissersdorp, net iets groter dan Nusfjord, maar dan met een paar kades die diep genoeg zijn voor ons. Daar hebben we net het schip geparkeerd aan een steiger waar precies genoeg ruimte was voor ons. Alsof ze wisten dat we kwamen.

Hier zullen we vanavond blijven liggen en als morgenochtend de gasten een beetje uitgekeken zijn, gaan we weer verder. Dan is de volgende stop de Trollfjorden, maar dat moet je nog even stilhouden, want dat vertellen we de gasten morgen pas.