Trollfjord

Trollfjord

Trollfjord

10 augustus 2019

Wat is het toch een mooi gebied! Achter elke berg lijkt een nog mooiere berg te liggen. Nu hebben we de afgelopen dagen ook wel een mooi stuk Noorwegen gezien, de Lofoten staan niet voor niets in alle reisgidsen. Gisteren was onze laatste dag bij deze eilandengroep, met als afsluiter het Trollfjord. Dit kleine fjord heeft een zeer smalle ingang met aan beide kanten steile kliffen van enkele honderden meters hoog. Eenmaal binnen is dit prachtige fjord te bewonderen met zijn groene flanken en watervallen.

Daar waren we voor een aantal redenen: de gasten laten zien hoe mooi het is, voor wie wil lekker even de benen strekken op de kant, de zeearenden die hier wonen én om een hengel uit te gooien en proberen een kabeljauw op te vissen. Mooi is gelukt, gasten op de kant ook, de zeearenden waren thuis, maar de kabeljauw niet. Verder dan pollak en wijting kwam er niets binnen.

Een paar uur later hebben we mentaal de Lofoten verlaten door onder de Raftsund-brug door te gaan. Iets verder hebben we het anker laten vallen voor de nacht. En natuurlijk werden de hengels nogmaals getest. Door de vangst van die middag was de visstemming gewekt bij de mensen en steeds meer wilden hun geluk beproeven. Daar stonden we met een man (en vrouw) of 7 te vissen. Onder andere haalden we een mooie schol naar binnen en genoten we van de prachtige luchten bij zonsondergang.

Vandaag wilden we de Vesteralen aan de buitenkant langs varen, maar de deining zorgde ervoor dat niet iedereen deze tocht buitenom kon waarderen. Daarom hebben we het plan verandert en hebben onder Skogsøy beschutter water opgezocht. Maar alle bruggen zijn te laag voor ons, dus zullen we toch nog een stuk buitenom moeten. Aangezien er morgen minder wind en ook minder deining zal staan, hebben we het anker laten vallen bij Nyksund om hier de nacht door te brengen.

Ook hier hebben de inmiddels fanatieke vissers meteen de haken uitgegooid en zijn er al een paar lengen binnenboord getrokken. Ook lekker op de BBQ van vanavond!! Als de wind en vooral de deining het toelaten, gaan we morgen op de rand van het continentaal plat varen om nou eindelijk een paar walvissen te vinden, want die hebben we nog niet gezien deze reis..