Wind

Wind

Wind

22 augustus 2019

Qua wind zit het de afgelopen weken niet echt mee, letterlijk. Maar de laatste dagen gaat het een stuk beter. Geregeld gaan de zeilen omhoog en leggen we een aantal mijl ‘in stilte’ af. Soms schiet het helemaal niet op en drijven we met anderhalve knoop ergens heen, vandaag schoot het juist wel op en hadden we aan een fok en een dubbel gereefd grootzeil ruim voldoende om met een prima gang vooruit te komen. Alleen lijkt bij deze bezeilde winden ook regen te horen..

Verder doen we steeds nieuwe en vaak ook leuke plaatsen aan. Zo had een van de gasten een boek gelezen die zich deels afspeelde op Skrova en hij had aangegeven het erg leuk te vinden daar een stop te maken. Dat hebben we dan ook gedaan en bleek een erg mooi eiland, waar men een prachtige wandeling heeft gemaakt.

Nu liggen we bij Kabelvåg, waar ondanks de regen weer velen de wandelschoenen hebben aangetrokken. Morgen zullen we hier vertrekken met bestemming Henningsvær. Dat was de vorige reis goed bevallen, dus gaan we daar nogmaals heen.