Værøy

Værøy

Værøy

26 augustus 2019

Vanaf Henningsvær moesten we een keuze maken waar we heen zouden gaan. We willen natuurlijk zo veel mogelijk zeilen en de laatste dag een beetje bijtijds op de bestemming zijn. De weerberichten spraken elkaar, zoals we inmiddels wel gewend zijn, precies tegen. De ene voorspelde wind uit het noorden, de ander zei dat het uit het zuiden ging waaien. Daarom hebben we besloten om naar Værøy te varen. Vanaf daar ligt Bodø bijna pal oost, dus of de wind nou uit het noorden of uit het zuiden komt, het zou bezeild moeten zijn. Mooi, de beslissing is gemaakt.

Dus vanaf Henningsvær vertrokken in de richting van Værøy. Dan komen we langs het Nusfjord waar we dan toch een kijkje moesten nemen. Daar begon het langzaamaan een beetje te waaien, dus konden in het fjord de eerste zeilen al omhoog. Vanuit de bijboot hebben we meteen maar wat foto’s gemaakt. Eenmaal uit het fjord konden ook de gasten in de bijboot voor een fotorondje. Daarna hield de wind er weer mee op. Net toen we de zeilen wilden laten zakken kwam de wind gelukkig weer terug en hebben we een stuk lekker kunnen zeilen langs de waanzinnig mooie kusten van de Lofoten.

Tegen de tijd dat we bij Måstad op Værøy aankwamen was de wind aangetrokken tot een straffe bries en hingen de wolken over de toppen van het eiland. Toch trokken een aantal gasten de wandelschoenen aan en klommen de berg op.

De volgende dag waren we benieuwd waar de wind vandaan ging komen, noord of zuid? Wat denk je? Pal oost!