Poolcirkel

Poolcirkel

Poolcirkel

29 augustus 2019

Voor de reis van Bodø naar Bergen hoopten we op, eindelijk, wat zeilbare winden. Dat valt tot nu toe erg tegen en het ziet ernaar uit dat het ook tegen blijft zitten. En niet zo’n beetje ook! De voorspellingen zijn zuidwest of zuid. En er komt een klein, maar diep lagedrukgebied aan, die voor veel wind gaat zorgen. Daarom maken we nu een beetje vaart, zodat we, voordat deze depressie over ons heen komt, al een aardig eind zijn opgeschoten en we lekker diep een fjord in kunnen duiken. Maar zo ver is het nog niet, dus voorlopig varen we zo veel mogelijk tussen alle eilandjes en rotsen door, op zoek naar mooie uitzichten, lieflijke plaatsjes enz. Dat is in dit gebied niet heel moeilijk!

Gisteren hebben we gekeken bij de Svartisen gletsjer en geankerd in een kleine baai naast Rødøya. Vandaag zijn we naar Vikingen gevaren om bij het Arctic Cirle Monument toestemming te vragen aan Poseidon om de Arctic weer te verlaten. Ok, eigenlijk ligt het monument al ietsje zuidelijk van de daadwerkelijke lijn, maar dat zijn details.

Voor morgen hebben we een stop gepland bij Rørvik. Daarna zullen we doorvaren in de richting van Ålesund, waar we (waarschijnlijk) het Geirangerfjord zullen gaan bekijken. Ondertussen houden we de aangekondigde depressies goed in de gaten, zodat we niet verrast gaan worden en op tijd lekker ergens ‘binnen’ zijn.