Tegenwind

Tegenwind

Tegenwind

2 september 2019

Na Rørvik zijn we de nacht doorgevaren om zo snel mogelijk in de buurt van Ålesundte komen. Onder Smola kwam er een klein beetje wind uit een goede hoek, dus gingen er meteen zeilen omhoog en de motor uit. Wat lekker om even te zeilen! Jammer genoeg was het niet van lange duur, de wind ging er helemaal uit, vlakbij het kleine eilandje Grip. Een uitgelezen moment om daar heen te gaan en de gasten dit kleine, inmiddels verlaten, eiland te laten zien.

Daarna zijn we doorgevaren in de richting van Ålesund. Volgens het weerbericht was er een ‘window’ om bij Runde naar de Jan-van-Genten kolonie te kijken. Even weinig wind, al stond de deining er nog wel natuurlijk. Dus tegen de wind in naar de vogels, met de gedachten dat we de terugweg naar Ålesunddan in ieder geval lekker konden zeilen. Na een half uurtje vogels kijken keerden we om. Alleen deed op precies datzelfde moment de wind dat ook! Wéér ertegenin! In de middag kwamen we aan in Ålesund, waar we lekker hebben gewandeld en een aantal de kroeg ingedoken zijn.

Vroeg in de ochtend lieten we Ålesundachter ons en voeren de Storfjord in richting Geiranger. Dit is en blijft één van de mooiste fjorden van Noorwegen, dus die konden we niet laten schieten. En al ben ik er meerdere keren geweest, het blijft een waanzinnig mooi stuk varen tussen de steile groene kliffen, vol met watervallen. Natuurlijk hadden we ook op dit stuk de wind tegen. En toen we daar vanavond vertrokken? Weer tegenwind!