Hamburg Cruise Days

Hamburg Cruise Days

Hamburg Cruise Days

14 september 2019

Alweer goed en wel in Hamburg na ons Noorwegen-avontuur. We hadden een mooie reis van Bergen terug. Een aantal gasten van de vorige reis bleef aan boord en gelukkig hebben die nu ook gezien dat het schip lekker zeilt.

De eerste dag moesten toch nog even wat motoren maar rond middernacht voeren we met een zuidoostenwind hoog aan de wind. Na weer een periode windstilte draaide de wind keurig naar het noorden en zo konden we prachtig koers zetten richting Helgoland. Op woensdagochtend kwamen we precies bij laagwater langs de Elbe monding en konden zo met de stroom mee door naar Hamburg waar we gezamenlijk de laatste avond genoten.

Nu alweer midden in de zogenaamde Cruise Days. Wij zijn begeleid schip en varen tochten van 4 uur op de Elbe. Een groot feest met vanavond een “Auslauf Parade” van cruiseschepen inclusief vuurwerk.