Hamburg-Rotterdam

Hamburg-Rotterdam

Hamburg-Rotterdam

20 september 2019

Na een roerige start zijn we nu in rustiger vaarwater net west van Texel. We vertrokken uit Hamburg een uur na het arriveren van de nieuwe gasten, in de hoop voor de storm op Helgoland te zijn. Helaas was de wind al te sterk om de gewenste voortgang te maken en om 02 uur ’s nachts liepen we met 3 knoop tegen de stroom in te langzaam. We besloten dus in Cuxhaven te gaan liggen waar we gelukkig in de vissershaven achter de sluis konden afmeren. De dinsdag werd het inderdaad windkracht 9 in de Duitse bocht met uitschieters naar 11. Verwaaid liggen heet dat.

Op woensdagochtend na ontbijt met afnemende NW-wind toch vertrokken. Op de motor het eerste stuk stroom mee maar in de Elbe monding toch alweer tegen. Met veel motorkracht en later een klein beetje zeilondersteuning wisten we toch de Elbe monding uit te komen om motor zeilend zo rond de 5 knoop richting Duitse wadden te komen. De golven waren nog altijd dik 2,5 meter hoog. Met lunch hadden we nog een behoorlijk aantal liefhebbers, met het avondmaal waren dat er nog maar enkele.

Gelukkig draaide de wind inderdaad iets naar het noorden en nam overnacht af. De motor mocht uit en we zeilden met 9 knoop boven Juist en Borkum langs. Tijdens de ochtend wacht nam de wind al zover af dat de zeilen begonnen te slaan dus tegen lunchtijd stond de motor er weer bij. Gelukkig hadden we er mooi weer bij. Inmiddels zijn de zeilen allemaal beneden en motoren we rustig over een kalme zee richting zuid.