Ramsgate

Ramsgate

Ramsgate

25 september 2019

De laatste reis van deze zomer wordt een reis met historici van Ramsgate via Oostende naar Vlissingen. Hiervoor heeft de bemanning het schip naar Ramsgate gevaren in een roerige zee. Morgen nog even alles ontzouten en de schoonmaak afronden voordat ze komen.

De reis van Hamburg naar Rotterdam hebben we gelukkig kunnen afsluiten met een schitterende zeildag. Het was windkracht 2 uit het oostzuidoosten en alle zeilen gingen na ontbijt omhoog. Iedereen was goed uitgeslapen omdat we de laatste nacht zonder wind hadden gemotord en de gasten daarom in bed waren gebleven. Het was een groot spektakel, toen de gaffeltopzeilen er ook op stonden hebben we de bijboot te water gelaten voor wat foto rondjes. Zo hebben we iedereen toch nog met een zeer voldaan zeil-gevoel de Nieuwe waterweg op gevaren.

Afgelopen zondag hebben 84 mensen kunnen genieten van een fantastische zeildag. Vertrek vanuit Maassluis, zon, 22 graden en windkracht 3. Op zee alle zeilen erop en wat manoeuvres gevaren. Dan is de tijd om en voordat je het weet vaar je de Maas alweer op.