Werf

Werf

Werf

15 oktober 2019

Het is de laatste dag op de werf. De afgelopen anderhalve week is er keihard gewerkt door de bemanning, maar zeker ook door mannen van Padmos. Een grote klus was het vervangen van de kluispijpen. Omdat de ankerketting hier doorheen worden getrokken en we er niet bij kunnen om te verven, worden de pijpen steeds dunner door roest. Dit is nu vernieuwd en we hebben ook gelijk een nieuwe ankerketting aangeschaft.

In de machinekamer voor zijn de leidingen bij de boegschroef vervangen. Deze zaten onder de isolatie, dus alle oude isolatie is weggehaald, de leidingen zijn vernieuwd en er is opnieuw geïsoleerd. Ook in andere delen van het schip is er leidingwerk vernieuwd. Een deel door de mannen van de werf, maar ook een deel door een loodgieter.

We schreven al eerder dat de schroef weg was voor een onderhoudsbeurt. Deze is opnieuw uitgebalanceerd, maar we hebben ook de aandrijflijn van de motor en keerkoppeling opnieuw uitgelijnd. Dit alles in de hoop de trillingen te verminderen.