Update Jan

Update Jan

Update Jan

6 januari 2020

“De afgelopen zomer heeft Jan Gores op de IDE MIN gevaren en komt deze winter terug om, als alles volgens plan verloopt, zijn eerste tochten als kapitein op de OOSTERSCHELDE te varen” stond er in het OOSTERSCHELDE nieuws no 64 van november 2019. En alles verliep volgens plan. En daar ga ik dan, mijn eerste reis als kapitein. Met de gasten aan boord, zijn we eerst nog een nachtje in de baai bij Palmeira op Sal ten anker blijven liggen om de volgende dag (3 januari) naar Santiago te zeilen.

De afgelopen periode geen moment gedacht dat ik zenuwachtig zou zijn. Ik ken het vaargebied, het schip, de werkwijze. En dan toch, heb ik de laatste nachten wat minder goed geslapen en er giert een, ik zal maar zeggen “gezonde dosis zenuwen” door mijn lijf. Maar voorlopig gaan de eerste twee dagen alvast naar wens…
Jan