Baía de Tarrafal, São Nicolau

Baía de Tarrafal, São Nicolau

Baía de Tarrafal, São Nicolau

9 januari 2020

“We liggen ten anker. Het is rustig in de baai. Af en toe komt er een vlaagje tussen de bergen door. Vanmorgen om negen uur hebben we de gastbemanning op de kant afgezet om met de lokale gids, Nish heet ze, het eiland te bekijken.

São Nicolau in mijn favoriete eiland. Dat komt vooral door de mensen die hier wonen. Iedereen helpt je altijd graag met alles waar je maar hulp bij nodig hebt en willen er nooit iets voor terug. Ook deelt iedereen alles met elkaar. Eens gaf ik op de visserspier een zak chips aan een jonge man die daar zat. De zak ging de hele pier en vismarkt over. Allemaal een handje chips. Vind ik mooi.

Verder kun je ook heel erg goed het verschil merken in sfeer in de twee wat grotere plaatsen: Ribeira Brava en Tarrafal. Tarrafal is een echte vissersplaats, beetje ruig, vriendelijk en de mensen houden van een feestje. Ribeira Brava is meer intellectueel, bedeesd, zeg maar de aristocraten van het eiland. En wat de natuur betreft heeft het wel wat weg van Santo Antão. Groen en grillig gevormde bergen. Fijne plek om te zijn.” Jan