Jan’s verjaardag

Jan’s verjaardag

Jan’s verjaardag

10 februari 2020

Na een mooie dag en nacht zeilen hebben we om 6.30 het anker laten zakken in de baai van Tarrafal, Santiago. We hadden goede wind, zon en een volle maan. Vandaag is een speciale dag want het is de verjaardag van onze kapitein Jan! Maar voor we dit vieren maken we een dagtocht: wandelen in het nationaal park, we bezoeken het kleurrijke stadje Asomada met de marktjes, zien een erg grote boom in een groene vallei en daarna gaan we zwemmen bij het zilveren strand (het zand is eigenlijk zwart).

Terug op de boot genieten we van een heerlijk en feestelijk diner. De salon is versierd met vlaggen en ballonnen. Er is hard voor de jarige gezongen, werden een paar leuke en gekke cadeaus gegeven en er was een heerlijke mokka verjaardagstaart.

Vandaag hadden we een speciale gast aan boord die kwam zwemmen naar het schip…. Cees, zanger van de virtuoze matrozen. Dus was er een speciaal concert van zeemansliederen voor Jan. Hierna ging het feest nog verder op het dek waarbij veel werd gedanst. Erg leuk!