Lekkere eerste dag

Lekkere eerste dag

Lekkere eerste dag

19 februari 2020

Na een vlotte wisseldag kwamen de nieuwe gasten aan boord. Een gemêleerd gezelschap met vele nationaliteiten.
Toen iedereen een hut had gekregen en het welkomstpraatje was afgerond, wilden we snel vertrekken om een baai verderop de nacht door te brengen. Dus de dingy omhoog gehesen en een paar zeilen voorbereid, om vervolgens de ankers omhoog te trekken. Het eerste anker had er weinig zin in. Toen dat anker boven kwam bleek waarom, we hadden een grote stalen krat ‘gevangen’. We hebben even moeten worstelen om dit obstakel van het anker af te krijgen. Eenmaal los kwam het andere anker zonder moeite omhoog en kon de fok ook omhoog. Al snel volgde het topzeil en zeilden we de haven van Palmeira uit.
Gisteren was het een prachtige zeildag. We hadden 100nM te gaan en er stond een windkracht 4 uit het noorden. Zon erbij, een paar bruine genten, vliegende vissen en nadat de zon onder gegaan was een prachtige sterrenhemel. Wat een lekkere eerste dag!
Vandaag liggen we voor anker bij Tarrafal de Santiago en zijn bijna alle gasten de kant op om dit eiland te ontdekken. Morgen zullen we afwijken van de ‘normale’ route en eerst San Nicolao aandoen voor we naar Mindelo gaan. Dit om een stukje carnaval mee te pikken in de culturele hoofdstad van Cabo Verde.