Carnaval in Mindelo

Carnaval in Mindelo

Carnaval in Mindelo

24 februari 2020

Aangezien dit de carnavalsreis is, moeten we dat vieren ook. De beste carnavalslocatie ter wereld, na Rio de Janeiro, is Mindelo op São Vicente. Tenminste, dat zeggen de mensen hier…

Om deze reden hebben we de route en beetje omgegooid en zijn we eerst naar São Nicolau gegaan om pas daarna naar São Vicente te varen. Toen we hier eenmaal waren hebben we eerst de ferry gepakt naar Santo Antão voor een dag op dit prachtige eiland. Ook nu hebben we de mooie wandeling vanuit de krater het dal in gemaakt.

Gister begon dan eindelijk het carnaval.  Er wordt afgetrapt met de Mandinga. Dit is een optocht met veel trommels. Hiervoor hebben de mensen zich zwart geschminkt met een papje van olie en gemalen houtskool en als Boeman dansen ze door de straten en springen ineens op de toeschouwers af om die ook een veeg zwart in het gezicht te smeren. Het is ontstaan als een soort bangmakerij voor kinderen

Vandaag is een ‘rustige’ dag zonder hele speciale dingen, morgen is het tijd voor de grote parade. We gaan vanavond dus lekker vroeg naar bed om morgen fris en fruitig te genieten van het spektakel hier.