Richting de Azoren

Richting de Azoren

Richting de Azoren

2 maart 2020

Wij zijn gisteren begonnen aan de oceaanreis van Kaapverdië naar de Middellandse Zee. In een rechte lijn naar de straat van Gibraltar zeilen is eigenlijk niet te doen omdat rond Kaapverdië de noordoostpassaat de overhand heeft. Dit komt doordat de eilandengroep aan de zuidkant van het Azorenhoog ligt.

De eerste uitdaging van deze reis is dan ook om de noordkant van dit hogedrukgebied te bereiken zodat we wind uit het zuidwesten kunnen verwachten. Voor nu moeten we aan de wind blijven varen, richting het noordwesten. Langzaamaan zou de wind moeten gaan draaien en kunnen wij steeds noordelijker gaan sturen. Met een mooie boog en wat mazzel komen we dan bij de Azoren uit.

Over ongeveer een dag of tien zullen we zien of het ook echt zo uitkomt….