Gewend aan het ritme

Gewend aan het ritme

Gewend aan het ritme

6 maart 2020

Nu we al een paar dagen aan het zeilen zijn begint iedereen te wennen aan het ritme.

We leven echt in twee werelden. Benedendeks vinden we een gezellige leefruimte en  de salon. Hier lezen mensen, studeren of relaxen ze en Richard maakt benedendeks de lekkerste gerechten in de kombuis. De zeilers zorgen er voor dat alles hier netjes en schoon is zodat er fijn gewerkt kan worden. Het is een fijne woonkamer geworden, zelfs wanneer tijdens het diner het eten bijna van je bord rolt door de beweging van het schip.

Aan dek draait alles om de wind, de golven en de zeilen. Zo ver als wij kunnen kijken is er niets te zien aan de horizon, er vliegen zelfs geen vliegtuigen over ons heen. Hier zorgen Maarten en Jan-Willem er voor dat de zeilen goed staan en er iemand aan het roer staat. Ondertussen beantwoorden ze al onze vragen met veel geduld. Ook delen zij de lol die ze hebben in het alleen zijn op zee.

En ik? Ik zit hoog op een stapel zeilen in het midden van het schip. Er zit niets tussen mij en de verre horizon. Ondertussen blaast de wind door mijn haar, schijnt de zon op mijn rug en voel ik lekkere spetters van de golven die op het schip breken. Wat wil ik nog meer?

Anja