Een prachtige zeildag

Een prachtige zeildag

Een prachtige zeildag

9 maart 2020

Na een week op zee zit iedereen in het ritme van de wachten. Bij de maaltijden of koffie heeft iedereen ondertussen een ritueel. De een duikt na het ontbijt gelijk zijn of haar bed in terwijl de ander uitgerust aan de wacht begint.

De wind komt nog steeds vooral uit het noordoosten. De buien die eerst dreigend aan ons voorbij gingen kwamen nu uitgebreid over ons heen. Het schip is dus heerlijk fris en gewassen. Wanneer we heel stil zijn horen we haar af en toe zelfs spinnen als een kat.

We hebben nu een vlakke, diep blauwe oceaan om ons heen. Ook hebben we een strak blauwe lucht, windkracht 4 en veel zeil. Het is een prachtige zeildag.

Over een paar dagen komen we aan bij onze eerste korte stop: de Azoren. Hier kunnen we lekker de benen strekken tijdens een flinke wandeling. Ook zullen we verse groente inslaan voordat we verder zeilen naar Gibraltar.