De Azoren

De Azoren

De Azoren

13 maart 2020

We hebben een stop gemaakt in Ponta Delgada op São Miguel. Een leuke stad op een mooi eiland. Iedereen heeft hier de tijd gehad om even de benen te strekken en het eiland te verkennen. De kok heeft de stores aangevuld en ook de watertanks zitten weer tjokvol.

Gisteravond heeft gast Maarten van Eden ons getrakteerd op een diner in het leuke restaurant Casa da Rosa. Hier hebben we uitgebreid gegeten en een hele gezellige avond gehad. Heel erg bedankt Maarten!!

Nu blijkt dat we precies op tijd bij de Azoren zijn aangekomen. Ook hier is men bang voor het coronavirus. Vanaf vandaag mag er geen schip meer naar binnen en is de eilandengroep afgesloten. Wij zijn blij dat we er al waren, want de groenten uit Kaapverdië hadden hun beste tijd wel gehad.

Inmiddels hebben wij onze reis richting de Middellandse Zee herpakt. De wind werkt helaas niet echt mee. We zitten aan de zuidkant van een hogedrukgebied en hebben daardoor lichte wind uit het oosten.

Daarom varen we nu naar het noorden, zodat we door de kern van het hogedrukgebied heen komen en ten noorden daarvan een westelijke wind te krijgen. Die moet ons richting de Portugese kust brengen. Hier zal de ‘Portugese Noord’ ons naar het zuiden. Tenminste, dat is ons plan….