Het weer

Het weer

Het weer

19 maart 2020

Aan boord van de OOSTERSCHELDE is het leven goed. Het schip is onderweg naar Rotterdam en zal daar eind maart aankomen.

Maar er zijn nog wel wat zeemijlen te gaan en als zeilschip zijn we sterk afhankelijk van het weer. Op dit moment is er een complex systeem van hoge en lagedrukgebieden boven het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Een gebied met een krachtige noord- en noordoostenwind zakt langzaam naar het zuidoosten en komt vannacht boven Groot-Brittannië en het Engels kanaal te liggen. Een rug van hoge druk met weinig wind ligt nu boven de Golf van Biskaje.

De OOSTERSCHELDE volgt precies deze ‘rug’ in noordoostelijke richting. Tot dusver pakt de strategie heel goed uit. Gisteren stuurde kapitein Maarten een kort berichtje waarin hij liet weten dat ze goede voortgang maakten op een zonnige oceaan.

Het lijkt erop dat de noordoostenwind de komende twee dagen in het Engels Kanaal blijft door staan. De OOSTERSCHELDE zal dan waarschijnlijk ten anker gaan in een van de baaien aan de Bretonse kust en haar weg vervolgen als de wind weer wat afneemt of draait.