Quizzen

Quizzen

Quizzen

19 maart 2020

Een paar dagen op de motor is niet heel spannend en gaat langzaam vervelen, in ieder geval bij mij. Om iedereen een beetje bezig te houden, hebben we regelmatig klasjes op dek. We zijn tenslotte een ‘Sailtraining Vessel’. Onderwerpen als meteorologie, stabiliteit en theorie van het zeilen, zijn de revue al lang gepasseerd en er komen steeds weer andere onderwerpen ter sprake. De ‘geschiedenis van de VOC’, ‘hoe bepaal je de tijd aan de hand van de sterren’ en zelfs onderwerpen als ‘bierbrouwen’ en ‘Patagonie’..

Voor vandaag hebben we wat nieuws bedacht; vannacht hebben we een lijst gemaakt met zo’n 80 afkortingen die (bij ons) aan boord regelmatig voorbij komen. De meeste zijn ‘gewoon nautisch’, sommigen zijn specifiek voor de Oosterschelde. Zo hebben we dingen als; RADAR, ODAS, WGS, GMDSS. Maar dus ook afkortingen als PGNP, MM, JW, BMF…

De eerste ingevulde lijsten druppelen langzaam binnen en er zitten erg leuke antwoorden bij! Natuurlijk zijn er ook punten te verdienen voor niet-correcte-maar-wel-grappige-antwoorden. Zo wordt UKHO bijvoorbeeld uitgeschreven als UK, Hang On! en ARPA als de Anti Racist Party Arnhem..

Ergens in de komende dagen zullen we een avond voor anker liggen en gaat de quiz verder met een boel zinnige, maar vooral ook onzinnige vragen. Aan de antwoorden van nu te zien, gaat dat een gezellige avond worden!

Verder hebben we al zo veel dolfijnen, Jan-van-Genten en Drieteenmeeuwen gezien, dat bijna niemand daar mee mee bezig is. Gisteren kwam er een walvis voorbij gezwommen, dat blijft gelukkig altijd interessant!

Naar verwachting gaan morgen vroeg de zeilen weer omhoog en zullen we langs de Franse kust omhoog zeilen