Een nachtje rust

Een nachtje rust

Een nachtje rust

23 maart 2020

Na een paar dagen op de motor was het een heerlijk moment om de motor af te kunnen zetten. We zaten diep in de Golf van Biskaye toen de verwachte wind ook kwam. Iets noordelijker dan oostenwind en stevig. Zo onder de kust waren de golven niet zo hoog, dus met een ‘knik in de schoot’ naar het noorden geknald. Af en toe haalden we snelheden van dik boven de 10 knopen!

Maar na zo’n 9 dagen op het water, waren er wel wat mensen toe aan een nachtje rust. Daarnaast zeggen de weersverwachtingen dat we toch nog niets te zoeken hebben in het Engels Kanaal (straffe oostenwind), dus zijn we voor anker gegaan voor het dorpje Pouldu (zwart gat).

Vandaag doen we rustig aan. We hebben wat later ontbeten en hebben daarna het anker opgetrokken. Met een fok en topzeil hebben we de eerste mijlen afgelegd. Iets later kwam daar een grootzeil en een buitenkluiver bij. Zo zeilen we nu ruime wind richting Pointe de Penmarc’h. Daar om de hoek laten we het anker weer vallen voor de nacht.

Morgen gaan we door de Raz de Sein en daarna richting Ouessant en het Engels kanaal. Met een beetje mazzel is de wind dan afgenomen en begint hij te draaien. Hier is wel een beetje mazzel voor nodig…