Steeds mooier

Steeds mooier

Steeds mooier

11 september 2020

Het schip wordt steeds mooier, “wat ziet ze er goed uit!!!” zegt iedereen die aan boord komt. Me dunkt, we doen niet veel anders dan onderhoud…

We liggen nu in Rotterdam vanaf eind maart. De bedoeling was dat we rond die tijd in Mataro zouden zijn, maar goed, we weten allemaal waarom dat even anders liep. Vanaf die tijd zijn we eigenlijk constant met een ploegje bemanning aan boord. Zeven mensen wisselen elkaar af.

Dat houdt in dat er al zowat vijf maanden aan het schip wordt gewerkt en NOG is er van alles te doen! Ik heb nog niet gedacht: “dit is wel een beetje  een onzin klus wat ik nu aan het doen ben” En dat terwijl we dachten dat de OOSTERSCHELDE eigenlijk best goed voor elkaar was. Ik denk ook dat dat wel zo is, maar zoals gezegd komen we dus nog steeds dankbare klussen tegen die we kunnen aanpakken.

Daarbij is het zo, dat wanneer we nu het stuurhuis hebben gelakt, en de kompaspaal ook, dat het stuurwiel, wat daar tussenin is gepositioneerd er ineens heel slecht uitziet. Dus ga je dat ook lakken. Terwijl het er daarvoor eigenlijk prima uit zag.

En zo wordt dus de standaard aan boord naar een volgend niveau gebracht. Mooi wordt het allemaal.

Jan