De natuur

De natuur

De natuur

26 november 2020

Zonder COVID-19 had de OOSTERSCHELDE nu in de buurt van Madeira gevaren. We zouden deze winter voor de tiende keer de winterzonreizen in Kaapverdië doen. In 2008 deden we dit voor het eerst. Toen waren we op dit moment volop in voorbereiding op sinterklaas.

Tijdens de mijlenmaker naar Kaapverdië komen we vaak verschillende weersomstandigheden tegen. Hier hadden we in 2008 ook al mee te maken. Lees hier wat erover werd geschreven:

4-12-2008: Wat is de natuur toch bijzonder. Tijdens de wacht van 04:00 tot 08:00 uur toont zich tussen de wolken door een schitterende sterrenhemel. Langs het schip fonkelt plankton, dat oplicht door het water. Beide leidend tot een sprookjesachtig geheel. In de loop van de dag heeft het wegvallen van de wind ervoor gezorgd dat de motor is gestart en het schip naar Madeira dreunt. Dit mag de pret niet drukken en de sfeer is ontspannen. Er wordt gelezen, gepraat en o.a. gedichten geschreven door Sint en Piet aan boord. Op de ochtend van 5 december zullen we Madeira naderen en kijken of we de haven binnen kunnen, daar voor anker gaan of toch door zullen varen naar Tenerife. Verder is alles goed met iedereen.