Flessenpost

Flessenpost

Flessenpost

3 december 2020

Hoeveel van jullie hebben weleens een muntje in een fontein gegooid en vervolgens een wens gedaan? ‘s Nachts omhooggekeken, een vallende ster gezien en een wens gedaan? Misschien heeft u dan ook een keer flessenpost gemaakt, het flesje het water in gegooid en gedacht, ja, die zien we vast nooit meer terug.

Op 9 augustus 2017, mijn 60e verjaardag waren we onderdeel van de Tall Ships Race Halifax – Nova Scotia – Le Havre. Op dit moment bevonden we ons ongeveer aan de kust van Newfoundland. Het is middag en met Arians’ toestemming mag ik mijn flesje met post over boord gooien. Het bericht bestond uit informatie over de race, onze positie, datum, tijd, verjaardag, mijn e-mailadres en natuurlijk de naam van ons schip.

Snel door naar 11 december 2017. Ik ben terug in mijn oude vertrouwde Nieuw-Zeeland. Het is 6 uur op maandag ochtend dus ontbijten en snel naar werk, maar natuurlijk eerst even de mail checken.

VERLATE VERJAARDAGS WENSEN

Krijg nou wat! Het bovengenoemde flesje was aangespoeld bij Dugort Beach op het eiland Achill aan de westkust van Ierland.

Bijna vier maanden later heeft de flessenpost de Atlantische Oceaan overgestoken. Het was zondagavond in Achill en het flesje was aangespoeld tijdens het middag tij.

Hopelijk hebben we COVID in 2022 achter ons gelaten en kan ik een zeilreis met de OOSTERSCHELDE combineren met een reis naar Ierland om de fles op te halen.