De boegspriet

De boegspriet

De boegspriet

22 januari 2021

Een van mijn favoriete dingen van het zeilen op de OOSTERSCHELDE was het gevoel van complete vrijheid. Dit gevoel had ik dankzij de flexibiliteit van onze kapitein Maarten. We volgde de wind naar de geplande bestemmingen terwijl de route dagelijks veranderde.

Voor mij was het nog belangrijker dat ik het gevoel had dat ik even niet bereikbaar was voor de rest van wereld. Geen telefoons, geen wifi (behalve in een paar havens) en geen schema. Na een paar dagen was ik eraan gewend dat niemand mij snel nodig had. Het enige moment waar wij rekening mee moesten houden was wanneer we gingen eten – voor de rest kon ik zelf bepalen wat ik wanneer deed.

We hadden bijzondere dagtochten, prachtig weer en hebben fantastische mensen ontmoet. Een van deze mensen is nu een echte vriend, ook al leven we in twee verschillende landen.

Mijn favoriete plek om te relaxen was de boegspriet (foto). Vanaf hier ervaarde je de wereld op een hele andere manier en het was een prachtig om Noorwegen zo te ontdekken. Onze 12 dagen op de OOSTERSCHELDE voelde alsof we een maand waren weggeweest.

Afgelopen zomer hadden we onze volgende reis met de OOSTERSCHELDE moeten maken. Maar hield COVID-19 ons tegen. Dus nu, kijken we net als veel mensen uit naar ons volgende avontuur wat hopelijk in 2021 gaat plaatsvinden! 

Jennifer