Update van Jan

Update van Jan

Update van Jan

8 februari 2021

Als ik dit schrijf (donderdag 4 februari), bevind ik mij in Concarneau aan de Bretonse westkust waar mijn vriendin Sinda woont. En ik ook binnenkort. In feite zit ik midden in een verhuizing. Volgende week ga ik naar Nederland voor een maand om nog wat klussen te doen (een campervan intimmeren, een verbouwing in een boerderij en Pa en Ma met een klus helpen) en vrienden en familie dag te zeggen. Dan rijd ik met al mijn bezittingen (een zak kleren, een doos foto’s en mijn gereedschap) terug naar “huis”. Mijn nieuwe thuis. Ik kijk er naar uit om hier een nieuwe fase van mijn leven in te gaan. Beetje spannend ook wel. Ik ben al een poos druk bezig om de Franse taal onder de knie te krijgen. Valt niet mee maar ik kom er wel, lentement mais surlement, zoals ze hier zeggen. En dan hoop ik nog steeds dat we lekker naar Frankrijk zeilen eind april, Golfe du Morbihan is bij mij om de hoek… Prachtig daar.