Update Maarten

Update Maarten

Update Maarten

27 februari 2021

Net als voor veel andere sectoren hakt Covid-19 er bij de zeilvaart hard in. Wat te doen als er niet gevaren kan worden en er dus geen opdrachten binnen komen voor mij als kakelverse ZZP’er… Als eerste kwam de gedachte dat ik geen slechter moment had kunnen kiezen om mijn vaste contract op te zeggen (eind 2019) en als zelfstandige verder te gaan. Maar bij de pakken neerzitten heeft weinig zin, je moet vooruit blijven kijken. Het afgelopen jaar zou een uitdaging worden!

Zoals ik bij economie op school ooit had geleerd, is het in slechte tijden belangrijk om te blijven investeren. Dus ik moest gaan investeren in mijzelf. Hét moment om me in te schrijven voor een nieuwe opleiding en zo mijn vaarbevoegdheid te vergroten. Daarnaast heb ik een aantal cursussen ge-refreshed en een paar nieuwe gedaan. En ineens kwam er een opdracht voorbij om een nieuwgebouwd schip vanaf Turkije naar Nederland te brengen. Daardoor kwam er gelukkig weer een beetje geld in het laatje en kon ik meteen een beetje snuffelen aan de motorvaart, waar ik mij tenslotte voor laat bijscholen.

Inmiddels heb ik de eerste examens achter de rug en kwam er een andere opdracht voorbij. Daarom zit ik nu in de Carieb op één van de weinige zeilschepen die wél varen. Dus terwijl iedereen thuis zit in de lock-down zeil ik over blauw water onder de warme zon..