Panama

Panama

Panama

1 maart 2021

Op onze website hebben we al vele mooie herinneringen mogen lezen. Kapitein Jan vertelt vandaag over een van zijn bijzondere herinneringen:

De OOSTERSCHELDE heeft me op heel wat plekken op de wereld gebracht en navenant herinneringen bij mij achtergelaten. Een daarvan is van eind maart 2016. Doe je ogen dicht en stel je voor:

We varen langs de Panamese kust, van Colon (Panama) naar Veracruz (Mexico). We zien nog geen land maar we varen richting een eilanden groep bestaande uit zo’n driehonderd eilandjes voor de Panamese kust genaamd Archipellago de San Blas. Het is warm, we zijn al weken gekleed in korte broek, hemdje en slippers. 

Aan het einde van mijn wacht, de stuurmanswacht (02:00-08:00) komen we aan bij een klein eiland (je loopt er in een half uurtje omheen) dat Nalunega Island heet. We laten het anker vallen en de bijboot wordt overboord gezet. Net als ik de benzine tank aankoppel zie ik in mijn ooghoeken wat bewegen op het water. Twee holleboom kayaks komen in onze richting gepaddeld met in beide een indianen vrouw en een heleboel marktwaar. 

Ik voel me net Columbus. 

Een halfuurtje later hebben we een soort markt aan dek. De rest van het eiland is ook wakker geworden en heeft gemerkt dat er wat te verkopen valt aan boord van de OOSTERSCHELDE…