Vertrek Oosterschelde

Vertrek Oosterschelde

10 mei 2021

Nieuws

Aanstaande woensdag (12 mei) om 09:30 uur zal de OOSTERSCHELDE vertrekken vanuit de Leuvehaven in Rotterdam. U bent natuurlijk van harte welkom om het schip uit te komen zwaaien vanaf de kade. Aan boord komen is niet mogelijk. De bemanning is afgelopen week getest en daarna in quarantaine gegaan, zodat ze bij aankomst in Aberdeen 10 dagen in dezelfde bubbel hebben gezeten en coronavrij zijn. Denk ook aan de 1,5 meter afstand op kade!

De OOSTERSCHELDE zal niet de enige bezienswaardigheid zijn die vertrekt. Ook de Graanelevator van het Maritiem Museum gaat op pad richting scheepswerf Talsma in Franker voor de restauratie. Gerben en Dick zijn vanaf het begin betrokken bij dit project. Ze hebben het restauratieplan geschreven en zijn technisch projectleider.

De Stadsgraanzuiger 19 is de laatste werkende graanelevator ter wereld en maakt deel uit van de buitencollectie van het Maritiem Museum Rotterdam. Sinds 2015 is het Museum aan de Stroom (MAS) “co-ouder”, waardoor het publiek dit bijzondere object een deel van het jaar in Antwerpen kan bezoeken. Waar ook aangemeerd: de elevator is een prachtig voorbeeld van innovatie in de maritieme sector, dat een belangrijk verhaal vertelt over de ontwikkeling van de moderne haven en onze worsteling met technologische vooruitgang.“, aldus het Maritiem Museum.