Welkom Rinske!

Welkom Rinske!

11 mei 2021

Nieuws

Ik ben Rinske. En ik vaar de komende twee maanden mee als vrijwilliger aan boord.

Ik heb goed nieuws want vandaag heb ik niet mijn hoofd gestoten aan een van de luiken en ben ik niet van de trapjes afgeduveld. Dat betekent dat ik langzamerhand mijn weg begin te vinden op dit schip. Zelfs al ben van jongs af aan een zeiler, op elk schip moet je even thuiskomen. Gelukkig helpt iedereen daaraan mee. De ene dag leer je alle lijnen aan boord en weet je eindelijk waar de vorken liggen. En de volgende dag kijk je met zijn allen film en speel je een spelletje hacky sack.

Voor degene die dit spelletje niet kennen (ik denk bijna iedereen): het is een spel waar je een klein balletje moet hooghouden zonder je handen te gebruiken. Je kunt je voorstellen dat dat resulteert in ontzettend grappige bewegingen. Al met al voelt het als een warm welkom hier aan boord.

Over een paar dagen vertrekken we weer. Het is mooi om te zien dat de crew niet kan wachten om de kant te verlaten. Het geeft een leuke energie in de groep, omdat we allemaal zin hebben om weer naar zee te gaan!

Goed. De foto hieronder dat ben ik dus. Schrobbend. Het houten voordek had wat extra liefde nodig. En het ziet er nu weer uit als nieuw!

Groetjes Rinske