Bericht van het schip

Bericht van het schip

15 mei 2021

Nieuws

Dat is lang geleden, dat we weer serieus gevaren hebben met de Oosterschelde! De laatste twee weken hebben we onze eerste reis na 13 maanden stilliggen goed voorbereid. De zeilen zijn uit de opslag gehaald en aangeslagen, de kaarten zijn waar nodig vernieuwd, medicijnen zijn aan boord gekomen, covid protocollen zijn uitgewerkt, eten en drinken is aan boord gekomen en na een aantal dagen in quarantaine te zijn geweest (de rest van de tijd doen we onderweg) hebben we op woensdag 12 mei de trossen losgegooid in de Leuvehaven en zijn we door de Nieuwe Leuvebrug en de Erasmusbrug gevaren richting zeegat. Dit alles met een klein zuid-westerwindje en heel veel zon. Dat is fijn vertrekken, naar Aberdeen.

Op zee hebben we meteen zeil gezet en met een gangetje van zo’n drie knoopjes rustig naar het noorden gevaren. Al snel was de wind op en moesten we de motor starten, maar toch was het een droomstart van hopelijk een heel mooi seizoen varen!

Inmiddels hebben we wel het grootste gedeelte van de reis tot nog toe gezeild, iedereen is in opperbeste stemming, het enige dat wel een beetje tegenvalt is de temperatuur ’s nachts: steenkoud.

Groet Jan