Via de Shiant eilanden en Stornoway naar Ullapool

Via de Shiant eilanden en Stornoway naar Ullapool

26 mei 2021

Nieuws

Daar zijn we dan, Ullapool. Het einde van de eerste reis na lang stilliggen. En wat hebben we genoten! Na Portree maakten we een stopje op de Shiant eilanden. Twee uit de kluiten gewassen rotsen in het midden van de Minche waar de papegaaiduikers (honderden of duizenden, niet te tellen) broeden en een koppel zeearenden huist. Ook was er een vrouw die het enige huis op het eiland had gehuurd en schijnbaar erg blij was een praatje te maken met onze gastbemanning. Ze hebben haar een fles wijn cadeau gedaan.

Toen door naar Stornoway, waar we de steencirkels en het dorpje met de Blackhouses hebben bezocht. De laatste zeildag, 25 mei, was de kers op de taart: onder vol tuig met 6,5 knopen Loch Broom binnen lopen en tussen de eilandjes in het loch door manoeuvreren is gewoon een feest! Helaas gooide de donkere wolk boven Ullapool roet in het eten wat betreft onze geplande spectaculaire entree in de haven. Toch voor de zekerheid maar afgetuigd, want er leek veel wind in te zitten. Dat viel achteraf erg mee, maar ja, dat weet je van tevoren nooit zeker…

Nu schoonmaken.

Jan

Foto: Ray Grolimund, Shiant Eilanden