Vader en zoonreis

Vader en zoonreis

15 juni 2021

Vader en zoonreis

Nou, daar gingen we: we hadden alle vaders en zonen nog maar net aan boord, negatief getest en welkom geheten en de trossen gingen al los op een zonovergoten avond. Het plan was mooi: met zuidwest 3 naar Terschelling west zeilen, en met noordwest 4 weer terug.

Maar op de Nieuwe Waterweg, met de havenhoofden in het zicht zagen we het potdicht trekken. Jammer. Met hooguit 150 meter zicht en veel minder vaart dan we mee gepland hadden zeilden we naar het noorden.

Na verloop van tijd bleek dat we pas in de nacht op Terschelling zouden aankomen en dat leek me, gezien het slechte zicht, een heel slecht plan. Dus: het Schulpengat ingedoken en naar Texel gegaan. Ook leuk.

De volgende dag zijn we na de lunch vertrokken om terug naar Rotterdam te zeilen. Dat ging eerst met 10 knopen richting zeegat en later op de avond dobberend met 1 knoop in de verkeerde richting. Lekker afwisselend werk hebben we.

De volgende ochtend zijn we na een zwempartij in de Noordzee voor de deur van strand Monster de Nieuwe Waterweg weer terug opgevaren. We hebben een prachtig weekend gehad. Het mooiste vond ik nog de sfeer aan boord: vaders en zonen met de bijbehorende strijd en humor. Mooi vind ik dat.

Jan

Foto: Ruben Viergever.

foto Ruben Viergever