Vader- en zoonreis

Vader- en zoonreis

21 juni 2021

Vader en Zoonreis

Mijn zoon Rufus Hegeman – nooit eerder gevaren – gooide vrijwel letterlijk alles neer toen ik hem als ultieme verrassing  24 uur voor vertrek vroeg of ‘ie met me mee wilde met de Oosterschelde. Kind ondergebracht, werk geregeld en daar zat hij met zijn (toch tamelijk oude) vader de volgende dag aan de Veerhaven in het zonnetje te wachten om – coronavrij – aan boord te mogen. Tien vaders, tien zonen, en een gastvrije bemanning: een gouden formule. De Waterweg uit (echte Rotterdammers vergeten het voorvoegsel ‘Nieuwe’), de rode wacht tijdens een mistige nacht op de Noordzee, spectaculaire aankomst in Oude Schild, dag overliggen op Texel met fietstocht langs de in tegenlicht blikkerende Waddenzee, de volgende dag met een bolle noord-westenwind terug naar Hoek van Holland. Hoe dicht kun je als vader en zoon bij elkaar komen? Zo dus.