Duinkerke

Duinkerke

6 juli 2021

Duinkerke

Vandaag lagen we verwaaid in Duinkerke. Een kleine diepe depressie voorspelde niet veel goeds, ZW-wind tot 34 knopen is niet echt iets om vrijwillig tegenin te gaan.

Nadat we zaterdag een prachtige dagtocht in Scheveningen hadden, kwamen de gasten voor de reis naar Boulogne alweer aan boord. We zijn zondagochtend na het ontbijt vertrokken met een ZW 2-3. Niet veel wind maar prachtig om de nieuwe gastbemanning rustig het zeilen te leren kennen. Toen we in de middag na vier slagen toch weer voor Scheveningen lagen en de wind nog verder afnam hebben we de motor er maar bij gestart. Vrijwel windstil totdat we ter hoogte van Ouddorp toch nog een uurtje zonder motor konden zeilen. Tegen 05:00 uur lieten we het anker vallen op Vlissingen rede. Na het ontbijt kwam er een high speed Yacht Support schip aan en voer zo dichtbij dat we even moesten kijken wie daar stond te zwaaien, het was kapitein Maarten!

De ZW-wind was voorspeld een aantal uren toe te nemen om dan via windstil naar ZO te gaan. Alles klopte behalve de ZO, die kregen we niet. Dus in volkomen windstilte hebben we het anker opgehaald en wat zeilen gehesen. Eenmaal onderweg kwam er een stevige rubberboot op hoge snelheid op ons af en eenmaal langszij vroegen ze of ze even met een paar man aan boord mochten komen. Douane en marechaussee. Volgens hun gegevens waren we niet ingeklaard na onze reis vanuit Aberdeen terug naar Rotterdam. Een misverstand wat na een mail van Elvira op kantoor opgehelderd was, er was wel degelijk ingeklaard en ze verontschuldigden zich. Wel moest iedereen een voor een met paspoort bij ze langskomen.

Rinske, ons jongste bemanningslid mocht een rondje met de RIB en hun stoere mannen meevaren. Verder zonder wind op de motor richting Duinkerke waar we om 22:00 uur aankwamen. De foto werd door een enthousiaste amateurfotograaf genomen bij binnenkomst in Duinkerke en is op Instagram teruggevonden.