Geen wind, wel leven

Geen wind, wel leven

19 juli 2021

Geen wind, wel leven

De wind in de Ierse Zee werkt niet echt lekker mee. Het is voornamelijk windstil en als er een beetje wind staat, komt die uit het noorden. De voorspelling zegt dat dat nog wel even zo blijft, het hogedrukgebied blijft ons voorlopig volgen. Dus zijn er twee opties; óf aan de wind dobberen en hopen dat we de stroom grotendeels dood kunnen varen als die tegen staat, zodat we een paar mijlen kunnen maken met de stroom mee, óf op de motor doorduwen en richting de Schotse Hebriden, om daar (of later in de reis) meer tijd te hebben om te dobberen, wandelen, wat dan ook. Makkelijke keuze.

Gelukkig zit het met het zeeleven op de Ierse Zee wél mee. Regelmatig worden we vergezeld door dolfijnen (meestal gewone dolfijnen/Common dolphins). De Jan-van-genten, Alken en Drieteenmeeuwen vliegen ons om de oren en vanavond kwam er zelfs eentje aan boord in alle rust een kijkje nemen.

En ook grotere dieren worden gespot. Een paar keer zagen we grienden (pilot whales) en ook hebben we vinvissen gezien. Weleens waar vanaf een aardige afstand, maar toch altijd leuk! Aan de spuiten te zien waren het waarschijnlijk Noordse vinvissen (Sei whales).

Zoals altijd hebben we aan het begin van de reis aan de gasten gevraagd wat ze graag willen zien, doen of meemaken en van de dieren hoeven we alleen nog de papegaaiduiker (Puffin) te spotten.. 😉