Verlaten Schotland

Verlaten Schotland

26 juli 2021

Verlaten Schotland

De wind leek ons even goed gezind. Na een heerlijke nacht en ochtend zeilen kwamen we precies bij St Kilda uit. Daar zijn we na de lunch de kant op gegaan en tot de volgende ochtend blijven liggen. Toen was het plan om richting de Faeröer Eilanden te zeilen, maar er was geen wind te bekennen die ons enigszins de goede kant op kon duwen, dus hebben besloten eerst naar ‘binnen’ te duiken voor een korte stop in Ullapool. Daar kon matroos Matu even snel zijn familie gedag zeggen en zijn jarige zusje feliciteren. Natuurlijk heeft Richard van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de Tesco van binnen te bekijken en konden we eindelijk ergens ons afval kwijt, wat zich langzaam begon op te hopen.

Na een ochtendje in Ullapool zijn we weer vertrokken en al motor-zeilend zijn we de Minch uitgekruist. We moesten een klein beetje opschieten om de verwachte oostelijke wind boven het vaste land van Schotland op te pikken, die ons de mogelijkheid zou geven om naar de Faeröer Eilanden te zeilen. De verwachting zei dat we vanochtend om 08:00 uur iets noordoost van Cape Wrath moesten zitten om deze op te pikken en we waren precies om die tijd op die plek. En wat denk je: de wind begon te ruimen, er konden meer zeilen op en de motor kon uit. Heerlijk onder zeil laten we Schotland achter ons, op naar het noorden, op naar de Faeröer Eilanden. De eerste keer voor de OOSTERSCHELDE en al haar opvarenden!

Foto: Alistair Todd