Naar Bremerhaven

Naar Bremerhaven

10 augustus 2021

Naar Bremerhaven

In mijn vorige stukje vertelde ik dat wij de ‘oplossing’ zagen in het oosten. Het volgende weerbericht vertelde dat oost zeker niet de oplossing bevatte… Dus zijn we naar het zuiden gegaan en langs de Schotse en Engelse kust naar beneden gescharreld. We zijn nog even voor anker gegaan bij Gardentown, om niet tegen harde zuidenwind in te hoeven boksen.

Uiteindelijk rond Middlesbrough hebben we het tuig dicht gereefd en zijn we aan de oversteek begonnen. Met de wind iets achterlijker dan dwars inkomend zijn we in één ruk richting de Nederlandse Waddeneilanden gevaren. Daar, langs de hogerwal, was het water een heel stuk vlakker en kon men weer een beetje normaal over het schip bewegen.

We vonden het nog even spannend of we niet te laat zouden komen, want we moesten een gemiddelde snelheid van dik 6 knopen lopen. Dat is voor een planning best veel. Maar eenmaal onderweg was al snel duidelijk dat de snelheid niet het probleem ging worden. Zeker net boven de eilanden, over het vlakke water liepen we erg hard.

Nu waren we weer wat aan de vroege kant. Maar tijd verliezen is nooit zo lastig. We hebben wat rust gepakt voor anker bij Spiekeroog. Nu wordt het schip langzaam wakker en na het ontbijt zullen we de laatste mijlen afleggen naar Bremerhaven.