In Franeker

In Franeker

21 september 2021

Nieuws

Het schiet aardig op, op de werf: het ballast beton wordt er nu uit gehakt en geboord en de staalwerkers zijn ook al een heel eind met slopen. De vaste bemanning verleent hier en daar hand- en spandiensten en voert kleine schilder- en tuig klusjes uit.

Omdat het voor de bemanning niet echt relaxed is om aan boord te wonen zo zonder warm en koud water en verwarming is er een vakantiehuisje gehuurd in Franeker. Knus, met een tuintje, helemaal niet gek. En zo nemen we nu dus deel aan een samenleving die wij maar zelden van deze kant zien: ’s ochtends een lunchpakketje maken, op de fiets of met de auto naar het werk en ’s middags weer terug. Het is dat ze in Franeker geen file kennen…

Foto: De te vervangen huidplaten zijn verdwenen. Het is ontzettend moeilijk het beton tussen de spanten weg te hakken, zelfs als het maar een dunne laag is. De spanten zelf zijn, hoewel roestig, nog in redelijk goede staat.