Vertrokken naar Kaapverdië

Vertrokken naar Kaapverdië

13 december 2021

Vertrokken naar Kaapverdië

Koud was het zeker, toen we op 8 december uit Rotterdam vertrokken met een zuidwesterwind. Dat laatste was ook de richting waar we naartoe willen, dus dat is wat jammer. Op de motor voeren we richting Ramsgate, om te voorkomen dat iedereen aan boord zeeziek werd op de Noordzee. Ook de voorspellingen, een stevig frontje kwam onze kant op, waren niet zo gunstig, dus even iedereen laten bijkomen in Ramsgate leek ons de beste optie. Van het schip konden we in Ramsgate niet af, zonder PCR-test, dus besloten we om de houtkachel aan te steken, een film te kijken en een quiz te spelen. Heel goed voor het groepsgevoel!

Inmiddels zijn we vanmorgen weer vertrokken en varen we vol goede moed door het Engels Kanaal. Het lijkt alsof we snel zeil kunnen zetten om onze reis zeilend te vervolgen.