Nachtwacht

Nachtwacht

15 december 2021

Nachtwacht

“In de avond van 12-12 zijn 6 van de 11 zeilen gehesen op dit schitterende schip. Na een lekker tukkie kom ik om 23:45 aan dek om mijn wacht, 00:00-04:00, te lopen. Op het moment dat ik naar buiten kijk word ik overdonderd door de schoonheid van de nacht. De glasheldere hemel staat vol met sterren en de wassende maan geeft zo veel licht dat alles aan boord zichtbaar is. Hoe mooi de matige wind van ca 15 knopen de zeilen bol drukt en de Oosterschelde, licht hellend over stuurboord, als een ballerina over de golven laat dansen. De zilveren spiegeling van de maan is zo betoverend, dat het onmogelijk is mijn tranen van geluk te bedwingen. “Wat is dit mooi!” schreeuw ik over het dek. De hondenwacht wordt nog mooier door de vallende sterren. Het zijn er zo veel, dat je gaat twijfelen of ze er boven wel genoeg hebben. Wat gaaf. Nog even en dan heb ik geen wensen meer over, die ik graag in vervulling zou willen zien gaan. Ik voel me de gelukkigste mens op aarde.”

Arnold Plomp