Voorbij Lissabon

Voorbij Lissabon

22 december 2021

Voorbij Lissabon

“Vanaf Lissabon besluiten we om in een stuk door te zetten. De oostenwind draait langzaam naar het zuiden om later vanuit het westen te komen. We hebben dus alle tijd nodig om zoveel mogelijk naar het westen te komen om met de westerwind zuid te kunnen varen en in de buurt van Tenerife uit te komen. Dat betekent wel dat we een aantal stevige dagen tegemoet gaan met veel wind. Met de zeilen dichtgereefd en de kiezen op elkaar, varen we richting het westen. Veel wind, water van alle kanten en zo nu en dan flinke onweersbuien.

Zodra de wind naar het westen begint te draaien wordt het beter. De lucht klaart op en het hele schip komt weer op adem. De zon, die we al een paar dagen niet gezien hebben, staat weer aan een blauwe lucht. Op naar het zuiden.”

IJsbrand