Santiago

Santiago

10 januari 2022

Santiago

‘’s Ochtends rond half 9 stapten we in de bijboot en werden we aan wal gebracht in Tarrafal. Onze vrolijke gids Sidi stond ons al op te wachten, duidelijk blij om ons te zien! Hij vertelt onderweg met plezier over zijn eiland en de mensen die we tegemoet rijden. Enthousiast vertelt hij over de gewassen, seizoenen en het contrast tussen de altijd groene valleien en de droge kustlijn en bergen.’

‘In een nationaal park wandelen we over een pad van kinderkopjes, waar we het geluid van de IJsvogel leren herkennen en er zelfs een aantal zien, tussen de honderden Acaciabomen om ons heen. Als de wolkenflarden het toelaten is het uitzicht adembenemend: we kunnen zelfs het vulkanische eiland Fogo zien! Na een uur wandelen bereiken we het hoogste we het hoogste punt, waar we een, door een gebrek aan toerisme, haast vervallen camping aantreffen. Na een pauze lopen we weer naar beneden en rijden we verder voor een uitgebreide lunch in een restaurant waar Sidi vaak komt. We proeven lokale koffie, vis, vlees en een traditionele stoofpot. Heerlijk!’

‘In een kleine stad, Assoma, lopen we een rondje over de markt en krijgen we een korte geschiedenisles over hoe mensen hier leven en werken. Heel indrukwekkend is de 800 jaar oude Kapokboom midden op het eiland. Bij deze boom geraken is minstens even indrukwekkend: de route leidt ons over steile kronkelwegen, langs vrolijk gekleurde huizen, zonder daken. Bij een lokale scheepsbouwer en kokoshandelaar proeven we Grog en hebben we tijd om rustig even te zwemmen op de zwarte zandstranden, waar het enige dat we horen de golven zijn. Vissers zijn een paar honderd meter verderop aan het werk, en iedereen lijkt zijn eigen gang te gaan op het warme, zachte strand. Wat wil je nog meer?!’

Julia Faber

Vakantie Kaapverdië - zeilen langs Kaapverdische eilanden | zeilreis driemaster Oosterschelde