Wisseldagen

Wisseldagen

20 januari 2022

Wisseldagen

We varen voor de wind naar het eiland Santiago. Gisteren hebben we afscheid genomen van de gastbemanning. Het afscheid nemen van een groep gasten blijft, na al die jaren waarin ik al zeil aan boord van de ‘Oosterschelde’, toch nog een beetje gek en jammer! De wisseldagen zijn altijd erg druk. Direct nadat de groep gasten ’s ochtend van boord gaan, beginnen we met een grondige schoonmaak van het schip: het dek wordt gepoetst, de was wordt gedaan, het koper wordt opgepoetst en er worden inkopen gedaan aan land. En dan nog het nodige papierwerk.

De volgende ochtend gaan we door met het nodige kleine onderhoud en maken we ons klaar voor de ontvangst van de volgende groep gasten aan boord. Zodra iedereen aan boord is, en we kennis met elkaar hebben gemaakt, beginnen we altijd met een veiligheidsinstructie en tijdens de eerste zeildag leert de gastbemanning de namen van alle zeilen en hoe wij ze zetten.

Nu zeilen we, op de eerste zeildag van deze Kaapverdië-reis rustig de nacht in en zullen we als we deze koers en vaart behouden, morgenochtend al aankomen in Tarrafal, op het eiland Santiago, waar Saydi, onze gids, klaar zal staan op de pier om ons te ontvangen. We hebben er zin in!