Azoren-zuid

Azoren-zuid

18 maart 2022

Nieuws

Aangezien we een van de gasten zo snel mogelijk naar medische hulp moesten brengen, zijn we een paar dagen geleden omgedraaid. Maar om nou weer terug te varen naar het beginpunt van de reis, dat schiet niet op. Dus hebben we de eilandengroep waar we naar toe gingen omgedoopt tot de Azoren-zuid. Dat klinkt en stuk beter en hebben we in ieder geval het idee dat we nog eens ergens kwamen.

Omdat zo snel mogelijk motorzeilen nou niet de meest ‘hands-on’ bezigheid is, hebben we een hele lijst met afkortingen aan de gasten (en bemanning) gegeven om te kijken hoeveel men wist. Als tweede deel ook nog een quiz gedaan met verschillende groepjes. Dat gaf veel reuring met mensen die afkeken, vals (probeerden) te spelen of op andere wijze zich niet aan de regels te houden. Alleen: er waren geen regels… Kortom, we hebben een boel gelachen!

Vanochtend vroeg kwamen we aan bij de ‘Azoren-zuid’, bij het stadje Mindelo, waar medische hulp klaar stond om onze patiënt op te vangen. Meteen daarna zijn we gaan in- en uitklaren en is de kok op weg naar de supermarkt gegaan. De formaliteiten waren snel voor elkaar en daarna zijn de gasten op zoek gegaan naar de wifi bij de ‘floating bar’ aan de marina.

Toen de stores en alle gasten weer aan boord waren hebben we het anker weer gehieuwd en inmiddels motor-kruisen we tussen de eilanden door, op naar open water. Maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn de komende tijd..