Echte, professionele zeilers

Echte, professionele zeilers

21 maart 2022

Nieuws

Soms zijn er van die dagen dat het gewoon heel lekker zeilen is! Vanochtend leek het niet zo’n dag te worden. De wind was heel onrustig: hij draaide 40 graden heen en weer en de kracht zat tussen de 2 en een dikke 5 bft. Hier en daar kwam er een (miezer-) bui over ons heen, maar gelukkig was de zon meestal volop aanwezig. Door de toch af en toe stevige wind hielden we de reven in de zeilen en speelden we met het vierkante tuig. Bram erop, bram eraf, bram er weer op en er niet veel later weer af. Vanmiddag stabiliseerde het enigszins en bleef vooral de zon lekker schijnen. Dat maakte het uiteindelijk een erg lekkere zeildag.

Na het eten hebben we de zeilen wat strakker getrokken en de motor bijgezet, om wat meer hoogte te kunnen pakken. We moeten uiteindelijk de noord in, om aan de ‘bovenkant van het hogedrukgebied uit te komen en westelijke winden te vinden.

Ondertussen is de stemming erg goed. Er worden veel grappen gemaakt en daardoor ook veel gelachen en nog meer genoten. Eén van de dingen waar we vandaag achter kwamen is dat échte, professionele zeilers heel makkelijk te herkennen zijn: gewoon naar de sokken kijken.. (zie foto).