Hoe komen we bij Gibraltar?

Hoe komen we bij Gibraltar?

24 maart 2022

Hoe komen we bij Gibraltar?

We hebben een paar erg mooie dagen achter de rug! Langzaam maar zeker zeilden we dieper het hoge-drukgebied in en langzaam werd de wind minder en constanter. Hierdoor konden we eindelijk meer zeil zetten en langzaam maar zeker konden alle reven eruit, de bram erop en ook de buitenkluiver omhoog! Onder een stralende zon met (bijna) vol tuig over de glasheldere oceaan zeilen met een knoop of zeven, wie wil dat nu niet? Heel af en toe komt er een klein miezer-buitje voorbij, waardoor we de zon nu extra waarderen!

Helaas, aan al het goede komt een eind, en zoals verwacht zakte de wind er vanmiddag langzaam verder en verder uit, tot het punt waar de winddruk in de zeilen niet groot genoeg meer was, om met vol tuig door te gaan op de lange deiningen. We hebben het grootste gedeelte van onze tuigage gestreken en de motor gestart om ons door het midden van het hoge-drukgebied ‘heen te duwen’.

De te verwachten westelijke winden zijn helaas niet te vinden, want er komt een enorm lage-drukgebied langs geraasd, dat zich niets lijkt aan te trekken van ‘ons’ hoge-drukgebied(je). We zullen dit lage-drukgebied gaan gebruiken als onze trein die ons naar het noorden gaat brengen, zodat we daarna met de verwachtte noordelijke winden naar het oosten kunnen.

We hebben ook nog even gedacht of we niet zo lang mogelijk in dit gebied moeten blijven, maar dan komen we naar verwachting te zuidelijk bij de Marokkaanse kusten uit, wat het lastig maakt om dan omhoog te komen naar Gibraltar. Dus, zoals gezegd, eerst het laag om de noord in te gaan! We zullen stevige wind krijgen, maar daarbij hoort dan ook een mooie snelheid…