Quiz

Quiz

1 april 2022

Quiz

Aangezien ik de laatste weken vooral over de wind en de weerssystemen heb gesproken, wil ik het nu hebben over iets anders: hoe houden we de gasten bezig en hoe houden we de goede sfeer erin?

Een van de beste dingen om dit te doen is natuurlijk de grote ‘Oosterschelde-quiz’, met verschillende vragen over het schip en de navigatie. Hiervoor hebben we de afkortingen-lijst weer opgescharreld: een overzicht van zo’n 60 afkortingen die we aan boord veelvuldig gebruiken. Denk aan algemene zaken als RADAR, EPIRB, COG, NM, maar ook meer specifieke afkortingen als BMF en MM.

Een paar dagen geleden hebben we ook een ‘pub-quiz’ georganiseerd, met allemaal vragen over muziek: noem de leden van Queen, waar ligt Jim Mprisson begraven, noem de leden van de ‘club of 27′! Ook lieten we een aantal intro’s horen en moesten de anderen de titel van het liedje en de artiest raden.

Aan boord is er regelmatig iets te vieren, zo was laatst de verjaardag van stuurman Boudewijn. Bij een verjaardag horen liedjes, ballonnen, slingers , nog meer liedjes en natuurlijk taart! Wanneer er niets te vieren is, verzinnen we zelf iets! Zo hebben we een leuk feestje gehad op de 21ste, toen we uitgebreid de Equinox hebben gevierd!

Ook besloten we de dag te vieren dat we (ongeveer) halverwege onze reis waren: de ‘half-way-day’. Bij de lunch kreeg iedereen een halve hamburger, een koffiekopje voor de soep, borrelglazen voor water en klein bestel. Van zoveel als mogelijk, slechts de helft!

Vandaag is het 1 april, dus gebeuren er allemaal vreemde dingen: zo kwam vanochtend de kok de kombuis binnen, welke was gevuld met ballonnen! Niet alleen op de vloer en het aanrecht, maar ook in de oven, afwasmachine, kastjes en zelf in alle koelingen! Er is iemand die stiekem uitgeknipte vissen op ruggen plakt, dus de meesten lopen rond met een sticker op de rug. Men ziet het wel bij anderen, maar bedenkt vaak niet dat ze er zelf ook wel een opgeplakt zullen hebben. En deze dag is nog lang niet voorbij, laat staan de reis…